Welpen 2 archief

Rode Kruis
Afgelopen zaterdag zijn we op bezoek geweest bij het Rode Kruis. Zowel voor de leden als voor de leiding was het programma nog een verrassing. Een hele leuke verrassing! Door de hele stad waren posten verstopt die de Welpen moesten zoeken. Bij elke post konden leuke en leerzame opdrachten gedaan worden die iets te maken hadden met de werkzaamheden van het Rode Kruis. Tussendoor kregen we ook nog eens iets lekkers te drinken en konden we smullen van zelfgebakken wafels! Al met al hebben we een superleuke en leerzame dag gehad! Vrijwilligers van het Rode Kruis... Hartelijk bedankt!

Star Wars Weekend
Het afgelopen weekend stond in het teken van Star Wars. Op vrijdagavond hebben we maantrefbal gespeeld en hebben we nog even gezellig bij het vuur kunnen zitten. Op zaterdagochtend hebben we de natuur op aarde een handje geholpen tijdens de natuurwerkdag. Daarna hebben we superlekkere pizza's gemaakt, want we hadden wel trek na zo'n dag hard werken. 's Avonds hebben we een echt ruimtegevecht gehouden met laserpistolen. Dat was gaaf! Zondagochtend hebben we laten zien wat ze allemaal hebben geleerd tijdens een Star Wars Zweeds Renspel. Bedankt voor dit fantastische weekend! =D

Seizoen 2014-2015
Na het overvliegen zal onze Hathi, Bart, de Jungle gaan verlaten. In het nieuwe seizoen zal hij namelijk leiding worden bij een nieuwe scoutsgroep! We gaan Bart natuurlijk ontzettend missen! 
Gelukkig krijgen we er ook nieuwe leiding bij. Alain zal ons stafteam vanaf 20 september komen versterken!
We hebben dan ook erg veel zin in dit nieuwe seizoen! 

Zomerkamp 2014

Het zomerkamp zit er weer op! Samen met een grote groep Welpen hebben we een week lang plezier gemaakt, gefietst, gezwommen, gewandeld en waterspelletjes gedaan! Op de laatste dag hebben we ontdekt dat 'onze' Bart Mister X was. Gelukkig hebben we Mister X weer blij kunnen maken waardoor alle slechteriken weer terug zijn gestuurd naar hun eigen cartoons. 

Bij de eerste bijeenkomst na de zomervakantie zullen we nog een keer terug kijken op dit fijne kamp. 
Ook is er dan de mogelijkheid om nog een keer door de gevonden voorwerpen te snuffelen.
Maar eerst wensen wij iedereen natuurlijk een hele fijne zomervakantie!

Bagheera
Helaas is onze lieve Bagheera, Danique, gestopt als leidster in onze Welpengroep omdat een bijbaantje en scouting helaas niet goed samen gingen. Gelukkig blijft ze wel actief binnen onze vereniging, en zullen we haar nog hier en daar tegen komen bij de gezamenlijke activiteiten. 
Bedankt voor alle gezelligheid Bagheera!

Bart is papa geworden!
Afgelopen vrijdag is de dochter van Bart en Dianne geboren: Lina Bukkems. 
We wensen Bart, Dianne en Lina ontzettend veel geluk en liefde toe,
en we hopen natuurlijk dat ze snel een keer een kijkje komt nemen in onze gezellige Welpengroep ;)

Installatie en ontgroening leiding
Wat een kliederboel hebben we er vandaag toch van gemaakt! Solange, Robbert en Danique hebben een ontgroenings-spelletje gespeeld waarbij ze allerlei opdrachten moesten doen. Bij deze opdrachten moesten ze samenwerken, dingen proeven en vragen beantwoorden. Zo hebben we vla-twister, chocoladezoenenproppen en een ei-overgooi-spel gespeeld! Gelukkig zijn ze de ochtend goed doorgekomen, en hebben we ze kunnen installeren! Wat fijn dat Baloe, Jacala en Bagheera nu ook officieel bij onze groep horen! Welkom! =D
Daarnaast hadden we ook de eer om nog twee leden te ontgroenen en installeren! Zo groeit onze groep beetje bij beetje en wordt het steeds gezelliger!

Overvliegen & Afscheid Vader Wolf
Afgelopen vrijdag zijn er weer een aantal nieuwe leden overgevlogen naar onze Welpengroep! We vinden het supergezellig dat jullie er zijn! En dan bedoelen we natuurlijk niet alleen de leden die zijn overgevlogen, maar ook Solange en Robbert die ons stafteam komen versterken.

Helaas hebben we ook al een beetje afscheid moeten nemen van Vader Wolf (Kevin). Ondanks dat we het jammer vinden dat hij niet meer elke zaterdag aanwezig zal zijn, zullen we hem op allerlei andere plekken binnen de vereniging tegen blijven komen! Over een aantal weken zullen we nog een keer echt afscheid gaan nemen van Vader Wolf tijdens een bijeenkomst die we natuurlijk wel zo leuk mogelijk gaan maken.
Dit is dus geen echt 'vaarwel' maar een 'tot ziens'! Bedankt!

Afscheid Mang
Helaas hebben we op het zomerkamp afscheid moeten nemen van Mang (Giliam). Hij heeft zijn opleiding afgerond (Hoera!) en hij heeft een vaste baan gevonden. Helaas betekent dit ook dat hij niet meer aanwezig kan zijn bij de bijeenkomsten op zaterdagochtend. Als je toch graag een glimp op wilt vangen van Mang, kun je altijd even iets lekkers gaan eten of drinken bij Ekspreszo, waar hij werkt als kok.
Mang, Giliam, heel erg bedankt voor d eleuke tijd bij de Esta's en Welpen! We gaan je missen!

Zomerkamp: De Bokkenrijders
In de eerste week van de zomervakantie zijn we gezellig op zomerkamp geweest. We hebben primitief gekookt, schatten gezocht, vuur gemaakt, gezwommen, waterspelletjes gespeeld en we hebben achter de Zwarte Kapiteit aangezeten! We hebben ook afscheid genomen door hem een ont-ontgroening te geven! Deze activiteiten, samen met gezellige avonden bij het kampvuur, leuke Weerwolven van Wakkerdam-spelletjes en een slagroom-knoflooksaus activiteit zijn onderdeel geweest van een fantastische week! Het is ook zeker op z'n plaats om alle welpen die zijn mee geweest te bedanken. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen waardoor ook alle leiding zich uitstekend heeft vermaakt! Hopelijk maken we er volgend jaar net zo'n leuk kamp van! =D

Efteling
Nadat de Welpen 2 weken lang hard hadden gewerkt tijdens Heitje voor een Karweitje, konden we dan eindelijk naar de Efteling! Op tijd verzamelen op eht station, met z'n allen in de trein en bus om vervolgens op tijd aan te komen bij het gezellige attractiepark... En wat hadden we er een zin in! Omdat het niet zo druk was, konden we bijna overal in en hoefden we niet lang te wachten. Gelukkig was het lekker weer en hebben we ons prima vermaakt in de achtbanen, het Sprookjesbos en in Villa Volta... want in Villa Volta hebben de meeste Welpen het thema van ons zomerkamp te horen gekregen... De Bokkenrijders!
Na Aquanura zijn we snel naar de bus gerend zodat we moe maar voldaan terug naar huis konden gaan. Al met al was het een zeer geslaagde dag!

Zomerkamp: Reis Rond de Wereld
Het zomerkamp was ontzettend gezellig! Het weer was prachtig en we hebben heel veel leuke dingen gedaan. Zo zijn we gaan zwemmen, hebben we een dagje doorgebracht in Bokrijk en hebben we veel leuke spellen gedaan. Sommige van deze spellen waren zelfs bedacht en georganiseerd door een aantal enthousiaste Welpen. Een aantal avonden hebben we vervolgens kunnen genieten van een spannend, maar vooral ook grappig verhaal over een vampier dat ook door een van de Welpen is geschreven. Daarnaast hebben de oudste leden die volgend jaar overvliegen een dropping gelopen in het donker! Tussendoor hebben we kennis gemaakt met allerlei verschillende landen en de culturen en gebruiken van deze landen. Al met al hebben we ons prima vermaakt en vonden we het jammer dat de week er alweer zo snel op zat!

De leiding wil alle Welpen die mee zijn gegaan op het zomerkamp heel erg bedanken voor alle gezelligheid! Ook de ouders die hebben meegeholpen hebben zeker een bedankje verdiend! =D
We kijken nu alweer uit naar het zomerkamp van volgend jaar!

Bruiloft!
Vandaag, 18 mei is Chil, oftewel Paul Huberts getrouwd met Esther! Een groep Welpen is naar de kerk gekomen om al bellen blazend en zingend te laten zien dat we ze alle geluk toewensen! Hopelijk (en waarschijnlijk) hebben ze een fantastische dag gehad! Paul en Esther: Proficiat!

Ouder-Kind Overnachting 11 & 12 mei
Vrijdagavond zijn we rustig begonnen met "Black Magic", waarbij 2 ouders al heel snel door hadden hoe
de Magie werkte! Daarna zijn de Welpen en ouders rond 20.00u geblindoekt in auto's gezet om in Maarheeze gedropt te worden. Op de onbekende locatie moest er een rebus opgelost worden, waaruit bleek dat ze naar het treinstation van Maarheeze moesten lopen. Daar aangekomen stond de leiding met warm drinken en een koekje te wachten want er was nog wat tijd over voordat de trein kwam.

Na de treinreis werden eerst de Welpen, maar later ook de ouders met auto's opgepikt vanaf station Weert want het was toch inmiddels al 23.15u geweest. Op het gebouw werden de bedden opgemaakt en hebben zowel de Welpen als de ouders even bij het kampvuur gezeten. Na een (goede) nachtrust hebben we gezamenlijk ontbeten en opgeruimd. Voor de ouders zat de overnachting er al op, maar de Welpen zijn nog naar de IJzerenMan gegaan om te zwemmen. Om 17.00u was het helaas ook voor de kinderen afgelopen en werd het tijd om naar huis te gaan. We kijken terug op een zeer geslaagde activiteit!

Open Dag
Afgelopen weekend hebben we een open dag gehad. Voor alle leeftijden was er wel iets leuks; proefjes doen, pizza's bakken in een zelfgemaakte oven, popcorn maken boven een kampvuur of een jungleparcours met een spannende kabelbaan op het einde! Gelukkig was het heerlijk weer en heeft iedereen zich goed vermaakt! Erg leuk was het ook om te zien dat niet alleen onze eigen leden, maar ook een aantal andere kinderen uit de buurt zich goed hebben vermaakt! Al met al was het een mooie dag die we volgend jaar hopelijk nog een keer over kunnen doen!

Jungleweekend
We hebben weer een gezellig- maar ook leerzaam weekend gehad! In de jungle kon er namelijk kennis gemaakt worden met de nieuwe themafiguren. Zo zijn we Baloe, Vader Wolf, Bagheera, Mang en Rikki Tikki Tavi tegen gekomen. Op zaterdag hebben we een tocht gelopen waarbij we zelf soep hebben gekookt (nadat alle spulletjes die we nodig hadden waren gevonden), we zelf de weg hebben moeten zoeken en zelfs van een kabelbaan af konden gaan. Na een beker warme chocomel, het avondeten en een echte junglefuif (volledig georganiseerd door de leden zelf!!), werd het tijd om naar bed te gaan. Op zondag hebben we vervolgens nog een aantal leden geinstalleerd om tenslotte weer naar huis toe te gaan. Al met al een geslaagd weekend!


Insignewerk
Momenteel zijn we bezig met insignewerk: gedurende 4 weken zullen we bezig zijn met het thema natuur. Leden die elke week actief mee komen doen kunnen een mooie insigne verdienen. Daarnaast is het natuurlijk ook de bedoeling dat we leuke, nieuwe dingen leren over de natuur!

Jota/Joti
Gedurende het hele weekend stond het gebouw vol met computers en radio's, begeleid door zendamateurs. Op zaterdagmiddag was er een fietstocht uitgezet door de hele wijk. Verschillende groepjes kregen via een walkie talkie te horen naar welke opdracht in de wijk ze moesten fietsen (door een andere persoon uit hetzelfde groepje); zo was er een skelterspel, een digitaal doolhof, een ballonnenprikspel en een opdracht waar je allemaal 1-minuut-spelletjes voor moest doen. Daarnaast was er de mogelijkheid om via de radio met andere scoutinggroepen in Nederland te praten, en om met andere leden te chatten op de computers. Ook op zondag was er nog een mogelijkheid om nog meer te zenden en te chatten. Al met al een zeer geslaagd weekend!

 

Welpen 2 archief 2010-2011

Zomerkamp 2011
Helaas, het zomerkamp is alweer afgelopen; het was een geweldige week vol met middeleeuwse activiteiten (waarvan de foto's weer online komen te staan). De vakantie is nu dus echt begonnen, maar wij kijken alweer uit naar het nieuwe scoutingseizoen!

Overnachting 17 & 18 juni
Dit weekend sliepen we niet in een scoutinggebouw, maar mochten gebruikmaken van het atelier van de papa van Bart. Nadat we 's avonds nog een spel hadden gespeeld op de oude atletiekbaan en vervolgens marshmallows hadden gemaakt (in de tuin!), werd het tijd om eens te gaan slapen. De volgende ochtend hebben we ontbeten, en zijn we vervolgens met z'n allen naar het zwembad toe gefietst (en gelukkig niet naar het kanaal ;) ). Deze heerlijke dag in het water hebben we afgesloten met een lekker frietje. Ten slotte zijn alle leden weer thuis gebracht en hebben ze de kans om eens lekker vroeg naar bed toe te gaan (of niet natuurlijk... ). Al met al een zeer geslaagd weekend!
...en natuurlijk zijn er ook weer een aantal foto's gemaakt, die binnenkort op de website worden gezet!

Ontgroening & Installatie 28 mei
Jaaa! We hebben nu officieel een aantal nieuwe welpen in onze groep! Na een (lekkere?) ontgroening en een korte ceremonie en belofte, kregen de 'nieuwe' welpen eindelijk hun scoutfit en das; nu horen ze er helemaal bij! Daarnaast hebben we Giliam, na 2 jaar, ook ontgroend met heerlijke, zelfgemaakte taarten. We zijn in ieder geval heel blij dat Giliam nu ook officieel bij het stafteam hoort! klik voor hier foto's

Regiodag 21 mei
Samen met de andere welpen uit de regio Weert hebben we een gezellige en sportieve dag gehad. Nadat het 'olympisch' vuur was aangestoken, kwamen activiteiten zoals voetbal, basketbal, handbal, sprint, verspringen, trefbal, slagbal en touwtrekken aan bod. De dag werd afgesloten met een ceremonie waarbij de best presterende groepen nog een keer extra in het zonnetje werden gezet. Behalve de sportiviteit en het harde werk van de leden, zorgde ook het mooie weer voor een mooie dag! klik hier voor foto's

Koninginnedag 30 Apil
Ook met Koninginnedag was onze groep aanwezig; een aantal leden hebben zelfs de kans gekregen om een cadeautje aan te pakken van de koninklijke familie of om een handje te geven! Al met al een hele speciale, geslaagde dag! De foto's staan weer op onze hyves-pagina!

Gezamenlijk weekend 25-26-27 maart Pretpark
Afgelopen weekend zijn wij op gezamenlijk weekend geweest in Molenbeersel. Met het thema Pretpark kon het alleen maar een groot succes worden. Vrijdag avond een leuke tocht gelopen met verschillende posten en zaterdag werd het pretpark echt geopend. Er waren allerlei spellen te doen waaronder een waanzinnige stormbaan en het krat stapelen waren hartstikke leuk, en een pretpark is niet kompleet zonder taart gooien. Zondag was jammer genoeg alweer de laatste dag, waarop de nieuwe leiding zich moest bewijzen in een sumo gevecht tegen elkaar.
Voor foto's en filmpjes hiervan klik dan hier

Zaterdag 19 maart Pyronimo

Vandaag hebben we op een leuke manier kennis gemaakt met het nieuwe spelthema WELPEN. Dit hebben we op een zeer explosieve manier gedaan, door het speltaklogo te maken met pyronimo. Gelukkig had iedereen veel goede zin en veel lucifers meegenomen en ging iedereen al snel ijverig aan de slag. Nadat ieder groepje een deel had gemaakt, werd het "bouwwerk" naar buiten gedragen. Om te kijken of het allemaal goed in elkaar zat, moest het alleen nog aangestoken worden....
Voor foto's en een filmpje staan op onze hyves