St. Job Challenge 2020

Helaas kunnen wij de komende periode geen bijeenkomsten organiseren vanwege het COVID-19 virus. Daarom kun je in de komende weken allerlei opdrachten vinden op onze Facebook en Instagram pagina’s en op deze website.

Voer een opdracht uit en verdien 1 punt. Voer de opdracht als beste uit en verdien nog 2 éxtra punten. De 3 (kader)leden die uiteindelijk de meeste punten hebben, ontvangen een mooie prijs en insigne tijdens de eerstvolgende gezamenlijke activiteit. Wij hopen natuurlijk dat dit het gezamenlijk weekend zal zijn.

Uiteraard zouden we het leuk vinden als je af en toe een foto of filmpje van je opdrachten deelt op een van onze sociale media kanalen, zodat we tóch een beetje samen zijn! Opdrachten die worden ingeleverd, worden uiteraard niet zonder toestemming gedeeld op openbare pagina’s.

De opdrachten worden geplaatst op deze pagina en op:
- Instagram: https://www.instagram.com/scoutingst.job/
- Facebook: https://www.facebook.com/ScoutingStJobLeukenWeert/

 

Opdracht 1: “Doe eens lief!”

Veel oudere mensen krijgen in de komende periode wat minder bezoek. Daarom willen we aan jullie vragen om mooie kaarten te maken om hen een hart onder de riem te steken. Zet er dus ook een aardige tekst in voor een onbekende dame of heer, met daaronder je naam en de naam van onze vereniging “Scouting St. Job Leuken-Weert”.

Nadat de meest hartverwarmende kaart is geselecteerd (bonuspunten!), worden alle kaarten bezorgd bij een van de verzorgingstehuizen in Weert.

Inleveren: Kaarten kun je inleveren in de brievenbus bij Gastouderopvang ’t Lollifantje (Romeinenstraat 31) óf, als dat niet mogelijk is, middels een foto via testival@scoutingsintjob.nl (je mag je kaart dan altijd op een later moment nog in de brievenbus doen). Er zit geen limiet aan het aantal kaarten dat je mag inleveren & iedereen mag meehelpen (ook als je geen lid bent van scouting)!
Inleverdatum:
21 maart of eerder
In je kaart schrijf je:
een aardige tekst voor een onbekende oudere, je naam & “Scouting St. Job Leuken-Weert.

 

Opdracht 2: "Primitief @ home"

Een van de leukste dingen die we doen bij scouting is primitief koken. Gelukkig kun je daar thuis óók mee aan de slag gaan, samen met je ouders!

Heb je al eens s’mores gemaakt boven de barbecue of boven een grote kaars? En wist je dat je een banaan met chocolade, of een appel met suiker en kaneel ook prima kunt klaarmaken in de oven? Je kunt zelfs een eigen popcornmachine maken van een blikje zoals je in dit filmpje kunt zien: https://www.youtube.com/watch?v=dafP32ixa7g

Werk veilig en zorg ervoor dat je ouders weten wat je gaat doen.

Maak een foto of filmpje van de manier waarop je je eten maakt én van je eindproduct. De persoon/familie met de meest scoutproof-kookmethode krijgt de bonuspunten.
Inleveren: Foto’s / filmpje via testival@scoutingsintjob.nl of via een privé bericht op onze Facebook pagina
Inleverdatum: 6 April of eerder

Opdracht 3: "Handen-wassen-move"

We moeten onze handen héél vaak wassen! Als je dat elke keer 20 seconden moet volhouden, dan wordt dat behoorlijk saai!

Maak daarom een dansfilmpje óf een ander filmpje met muziek waarin je “handen-was-moves” gebruikt en/of uitlegt. De bewegingen die je voor je filmpje kunt gebruiken zijn te zien op deze website: https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen. Je maakt meer kans op bonuspunten als je familieleden met je meedoen, of als het een filmpje is waarin meerdere (kader)leden te zien zijn (op verschillende locaties natuurlijk)!

Voorbeeldfilmpje van andere scouts: https://www.youtube.com/watch?v=_XfST6i0rM8
die de “Ghen Co Vy Challenge” doen: https://www.youtube.com/watch?v=ctF5aMV05kM

Inleveren: Filmpjes kun je inleveren via testival@scoutingsintjob.nl of via een (privé) bericht op de Facebookpagina!
Inleverdatum: 6 april of eerder

Opdracht 4: “Lentekriebels”

Whoehoe! Het is lente en de zon schijnt! Tijd om naar buiten te gaan dus! Maak een foto of filmpje van jouw favoriete buitenactiviteit op het balkon, in de tuin of in de natuur op een rustige plek waar geen andere mensen zijn & stuur het resultaat naar testival@scoutingsintjob.nl

Let er goed op dat je voldoende afstand houdt van elkaar. Bonuspunten voor de meest scoutieve reacties!

Inleverdatum: 6 April of eerder

 

St. Job Challenge / Opdracht 4 / “Lentekriebels”

Whoehoe! Het is lente en de zon schijnt! ????????????Tijd om naar buiten te gaan dus! Maak een foto of filmpje van jouw favoriete buitenactiviteit op het balkon, in de tuin of in de natuur & plaats het resultaat als reactie op dit berichtje!

Let er goed op dat je voldoende afstand houdt van elkaar. Bonuspunten voor de meest scoutieve reacties!

Inleverdatum: 6 April of eerder

Veel plezier & succes!