St. Job Challenge 2020

Helaas kunnen wij de komende periode geen bijeenkomsten organiseren vanwege het COVID-19 virus. Daarom kun je in de komende weken allerlei opdrachten vinden op onze Facebook en Instagram pagina’s en op deze website.

Voer een opdracht uit en verdien 1 punt. Voer de opdracht als beste uit en verdien nog 2 éxtra punten. De 3 (kader)leden die uiteindelijk de meeste punten hebben, ontvangen een mooie prijs en insigne tijdens de eerstvolgende gezamenlijke activiteit. Wij hopen natuurlijk dat dit het gezamenlijk weekend zal zijn.

Uiteraard zouden we het leuk vinden als je af en toe een foto of filmpje van je opdrachten deelt op een van onze sociale media kanalen, zodat we tóch een beetje samen zijn! Opdrachten die worden ingeleverd, worden uiteraard niet zonder toestemming gedeeld op openbare pagina’s.

De opdrachten worden geplaatst op deze pagina en op:
- Instagram: https://www.instagram.com/scoutingst.job/
- Facebook: https://www.facebook.com/ScoutingStJobLeukenWeert/

 

Opdracht 1: “Doe eens lief!”

Veel oudere mensen krijgen in de komende periode wat minder bezoek. Daarom willen we aan jullie vragen om mooie kaarten te maken om hen een hart onder de riem te steken. Zet er dus ook een aardige tekst in voor een onbekende dame of heer, met daaronder je naam en de naam van onze vereniging “Scouting St. Job Leuken-Weert”.

Nadat de meest hartverwarmende kaart is geselecteerd (bonuspunten!), worden alle kaarten bezorgd bij een van de verzorgingstehuizen in Weert.

Inleveren: Kaarten kun je inleveren in de brievenbus bij Gastouderopvang ’t Lollifantje (Romeinenstraat 31) óf, als dat niet mogelijk is, middels een foto via testival@scoutingsintjob.nl (je mag je kaart dan altijd op een later moment nog in de brievenbus doen). Er zit geen limiet aan het aantal kaarten dat je mag inleveren & iedereen mag meehelpen (ook als je geen lid bent van scouting)!
Inleverdatum:
21 maart of eerder
In je kaart schrijf je:
een aardige tekst voor een onbekende oudere, je naam & “Scouting St. Job Leuken-Weert.

 

Opdracht 2: "Primitief @ home"

Een van de leukste dingen die we doen bij scouting is primitief koken. Gelukkig kun je daar thuis óók mee aan de slag gaan, samen met je ouders!

Heb je al eens s’mores gemaakt boven de barbecue of boven een grote kaars? En wist je dat je een banaan met chocolade, of een appel met suiker en kaneel ook prima kunt klaarmaken in de oven? Je kunt zelfs een eigen popcornmachine maken van een blikje zoals je in dit filmpje kunt zien: https://www.youtube.com/watch?v=dafP32ixa7g

Werk veilig en zorg ervoor dat je ouders weten wat je gaat doen.

Maak een foto of filmpje van de manier waarop je je eten maakt én van je eindproduct. De persoon/familie met de meest scoutproof-kookmethode krijgt de bonuspunten.
Inleveren: Foto’s / filmpje via testival@scoutingsintjob.nl of via een privé bericht op onze Facebook pagina
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

Opdracht 3: "Handen-wassen-move"

We moeten onze handen héél vaak wassen! Als je dat elke keer 20 seconden moet volhouden, dan wordt dat behoorlijk saai!

Maak daarom een dansfilmpje óf een ander filmpje met muziek waarin je “handen-was-moves” gebruikt en/of uitlegt. De bewegingen die je voor je filmpje kunt gebruiken zijn te zien op deze website: https://www.rivm.nl/hygiene/handen-wassen. Je maakt meer kans op bonuspunten als je familieleden met je meedoen, of als het een filmpje is waarin meerdere (kader)leden te zien zijn (op verschillende locaties natuurlijk)!

Voorbeeldfilmpje van andere scouts: https://www.youtube.com/watch?v=_XfST6i0rM8
die de “Ghen Co Vy Challenge” doen: https://www.youtube.com/watch?v=ctF5aMV05kM

Inleveren: Filmpjes kun je inleveren via testival@scoutingsintjob.nl of via een (privé) bericht op de Facebookpagina!
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

Opdracht 4: “Lentekriebels”

Whoehoe! Het is lente en de zon schijnt! Tijd om naar buiten te gaan dus! Maak een foto of filmpje van jouw favoriete buitenactiviteit op het balkon, in de tuin of in de natuur op een rustige plek waar geen andere mensen zijn & stuur het resultaat naar testival@scoutingsintjob.nl

Let er goed op dat je voldoende afstand houdt van elkaar. Bonuspunten voor de meest scoutieve reacties!

Inleverdatum: 1 Juni of eerder

Opdracht 5: “Berenjacht”

Kijken jullie knuffelberen ook het liefst naar buiten? ...en heb je zelf al een aantal beertjes gezien bij andere mensen thuis?

Zet een van je knuffelberen (of een ander knuffeldier) met een scoutingdas in de buurt van een raam, zodat andere kinderen in de wijk op berenjacht kunnen!

Je verdient een punt als je een foto van je beertje deelt op onze Facebookpagina of als je deze mailt naar testival@scoutingsintjob.nl!

Bonuspunten gaan naar knuffelberen met das die óók nog bezig zijn met een scoutingactiviteit!
Inleverdatum:
1 Juni of eerder

 

Opdracht 6: "Puzzelen"

Het is puzzeltijd!
De Bevers (5-7 jaar) mogen op zoek gaan naar 5 verschillen tussen 2 bevers, de Welpen (7-11 jaar) kunnen de leeuwin helpen om haar welpje terug te vinden & de Scouts, Explorers en kaderleden mogen aan de slag met de eerste 2 levels van een digitale speurtocht via GeoGuessr (https://www.geoguessr.com/).

De opgeloste raadsels, of een printscreen daarvan, mogen ingeleverd worden via een privéberichtje op deze Facebookpagina of via testival@scoutingsintjob.nl
Bonuspunten gaan naar het lid van iedere groep die als eerste het juiste antwoord heeft ingestuurd!

De puzzels zijn te zien op onze sociale media kanalen. Kun je daar geen gebruik van maken? Stuur dan een mailtje naar testival@scoutingsintjob en dan worden ze toegestuurd!
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

 

Opdracht 7: "Picknick@home"

De komende dagen kunnen we volop genieten van het fantastische weer! Organiseer een gezellige picknick in je tuin, op het balkon, of gewoon midden in de woonkamer (met alle ramen open voor het echte 'buitengevoel') en maak een aantal foto's van het resultaat.

Bonuspunten gaan naar de leden die ook nog een of twee hapjes zelf klaarmaken!

Foto's kunnen op onze social media pagina's geplaatst worden, of kunnen gemaild worden naar testival@scoutingsintjob.nl!
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

 

Opdracht 8: "Camp@home"

Scouts in heel Nederland gaan het komende weekend kamperen in hun eigen huis of tuin. Doe jij ook mee?
Zet een tent op of bouw je eigen hut, neem je knuffel en zaklamp mee en geniet van een heerlijk scoutief paasweekend in eigen huis of tuin!

Je kunt punten verdienen voor de St. Job Challenge door een foto van je thuiskampeervakantie te plaatsen onder dit bericht of door te mailen naar testival@scoutingsintjob.nl

Bonuspunten gaan naar de leden die hun scoutfit en das dragen tijdens het opbouwen van de kampeerplek!
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

 

Opdracht 9: "Houtjetouwtje"

Voor de meeste mensen is het niet mogelijk om te pionieren in de woonkamer. Met satéstokjes, bamboestokken of takjes van buiten én touw of (loom)elastiekjes, kom je gelukkig ook een heel eind!

Laat in het klein zien wat je allemaal al hebt geleerd bij scouting. Bevers kunnen bijvoorbeeld oefenen met een platte knoop, Explorers kunnen op z'n minst een mini-katapult, een huisje met een zolder en pooltafel, of een mini-reuzenrad bouwen.

Bouwwerken die goed in elkaar zitten, kunnen misschien ook een keer in 'het echt' gebouwd worden. Met jouw bouwwerk kun je je eigen leiding dus ook op nieuwe ideeën brengen!

Maak foto’s of een filmpje van je oefeningen en van het resultaat! Bonuspunten gaan naar de leden die een gezinslid ook een knoop hebben aangeleerd!
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

 

Opdracht 10: "Woningsdag"

Koningsdag is Woningsdag geworden! Vandaag moeten we 't dus zélf gezellig maken in huis, bijvoorbeeld door Oud Hollandse spelletjes te spelen! Maak daarom stukjes peperkoek (of iets anders lekkers) vast aan een touwtje & hang ze op allerlei verschillende plekken op in huis. Doe een wedstijdje koekhappen met je gezinsleden & maak een foto als bewijs!
Extra punten gaan naar de peperkoekhapper die de peperkoek op de meest originele plek heeft gehangen!

Foto's van deze challenge én van alle andere manieren waarop jullie Woningsdag vieren kunnen geplaatst worden op de sociale media pagina's en/of kunnen gemaild worden naar testival@scoutingsintjob.nl
Inleverdatum: 1 Juni of eerder

Opdracht 11: "Theetuin"

Hoewel er steeds meer dingen open gaan (scouting hopelijk ook binnenkort!), is het wel nog de bedoeling dat we onze vrije tijd vooral thuis of in de tuin doorbrengen. Dat kun je bijvoorbeeld doen met een heerlijke kop (ijs)thee ... die je zelf gemaakt hebt natuurlijk! In het Scouting Magazine van de Scouts staan allerlei tips om een heerlijke thee te maken! Deze pagina's zijn ook terug te vinden op onze sociale media pagina's.

Maak een foto van je eigen creatie & beschrijf daarbij hoe lekker je thee was!
Bonuspunten gaan naar de leden die laten zien waar ze de ingrediënten van hun thee hebben gevonden!

Foto's kunnen op onze sociale media's geplaatst worden, of kunnen worden ingeleverd via testival@scoutingsintjob.nl!

 

St. Job Challenge / Opdracht 4 / “Lentekriebels”

Whoehoe! Het is lente en de zon schijnt! ????????????Tijd om naar buiten te gaan dus! Maak een foto of filmpje van jouw favoriete buitenactiviteit op het balkon, in de tuin of in de natuur & plaats het resultaat als reactie op dit berichtje!

Let er goed op dat je voldoende afstand houdt van elkaar. Bonuspunten voor de meest scoutieve reacties!

Inleverdatum: 6 April of eerder

Veel plezier & succes!